Kommende ekspedisjoner 2020

Flere spennende destinasjoner!

Mer informasjon om de mest aktuelle turene i 2020 finnes under. Svar gjerne på undersøkelsen vår, hvor du også kan komme med egne forslag! 


Hardangervidda på ski (mars 2020)

Rimelig tur, men nokså krevende og det kan fort oppstå dårlig vær på vidden. Hardangervidda på langs (Finse til Haukeliseter) er et alternativ, men det er også en veldig krevende tur. Mest aktuelt med en kortere tur på 4-5 dager, hvor vi i utgangspunktet sover på hytter. Detaljert turplan blir spikret med den aktuelle gruppen. Ca. 3000 pr pers totalt.


Galdhøpiggen og Glittertind (april 2020)

Rimelig 3 dagers tur 3-5. april. Reiser fra Bergen fredag og retur søndag kveld. Norges to høyeste fjell vil vi her prøve å bestige på ski. Både fjellski og randonee-utstyr er egnet, og toppene er ikke blant de mest krevende. Vi holder til på Spiterstulen turisthytte. Ca. 2000,- pr pers totalt.


Josten på langs (april 2020)

Veldig tung vårskitur, 61,8 km over vakre Jostedalsbreen. Vi må bære med oss alt av utstyr og mat, og vi sover i telt. Også veldig værutsatt tur. Kanskje tar vi med Lodalskåpa og Skålatårnet i samme slengen. Ca. 4000,- pr pers totalt.Mt Damavand (høst 2020)

Midtøstens høyeste fjell, 5671 moh. Ligger i Iran, omtrent 80 km nordøst for Tehran. Teknisk moderat, men fysisk tøft pga. høyden. Fjellet er en vulkan, høyeste av slaget i Asia. Satser på noen dager i Tehran. Ca. 9-11000 pr pers totalt.


Mt Toubkal (høst 2020)

Tur som vi sendte folk til for bare 2 år siden, med veldig gode tilbakemeldinger fra turfølget den gang. Det høyeste fjellet i Atlasfjellene (4167 moh). Ligger i Marokko, og det blir også tid til noen dager i magiske Marrakech. Relativt lett tur. Selve turen er på 30 km og tar 3 dager. Ca. 6-8000 pr pers totalt


Hytte til hytte rundt Mont Rosa/ Mt Blanc, med mulighet for toppstøt (høst 2020)

Mont Blanc er Vest-Europas høyeste fjell (4808 moh). Ligger i de franske alpene på grensen til Italia og nær grensen til Sveits. Vi tilbringer først noen netter i diverse alpehytter med kortere dagsetapper i lavere høyde i form av hytte til hytt, før vi evt går til topps. Vi legger inn et par dagers sikkerhetsmargin i Chamonix/Genève som kan benyttes til andre aktiviteter om alt går etter planen. Muligheter for store variasjoner mtp hvor krevende og lang turen blir. Ca 7-11000 pr pers totalt.


Lauvagavegur (høst 2020)

Islands mest kjente tur. 4 dager/3 netter. 55 km i relativt lett terreng, med alt det Island har å by på underveis. Turen starter fra Landmannlaugar, ca 3 timer kjøring fra Reykjavik. Rekker nok også her noen dager med hygge etter turen. Overnatting i hytter eller telt. Ca. 5-8000 pr pers totalt.


Elbrus (August 2020)

Det høyeste fjellet i Europa (5642 moh) og følgelig en av «The seven summits». Relativt teknisk enkel, men krever god fysisk form. Toppnatten kan fort bli en tur på 10-12 timer i høyden. Se ellers reisebrev fra sommerens turfølge til toppen her. Ca. 12-20000 pr pers totalt.