Kilimanjaro ekspedisjonen 2016 er tilbake i Bergen og godt i gang med semesteret. Her følger en liten oppsummering av ekspedisjonen.


28-29.12: Ekspedisjonsgruppen reiste med fly fra Oslo til Das es Salam via Qatar. Etter ankomst i Dar es Salam fulgte en ti timers lang busstur gjennom hele den nordøstre delen av Tanzania. Endelig destinasjon var Moshi, som fungerte som utgangspunkt både for safari og fjelltur.


30-31.12: Fra Moshi dro ekspedisjonen vestover til nasjonalparkene Tarangire og Ngorongoro krateret. I løpet av safarien fikk ekspedisjonen med seg fire av ”the big five”(Løve, Elefant, Nesehorn og Bøffel) i tillegg til mange andre spannede dyr som giraff, antilope og gepard.


1-7.1: Etter å ha feiret det nye året. Påbegynte ekspedisjonen bestigningen av Kilimanjaro. Ekspedisjonen fulgte Rongai ruten og brukte fem dager for å nå Kibo camp. Siste stopp før toppen. Etter et toppstøt på åtte timer nådde ekspedisjonen Uhuru Peak kl 0649. Samtlige av ekspedisjonens deltagere nådde toppen. På en tur som tok fem og en halv dag opp, bukte man en og en halv dag ned.


8-15.1: Etter en vell gjennomført bestigning av Kilimanjaro dro ekspedisjonen til Zanzibar for å nyte sol og avslapning. I tillegg til dette fikk ekspedisjonen med seg verdensarv byen Stone Town.


Ekspedisjonen har vert veldig vellykket og Ekspedisjonsgruppen ser frem til å kunne sende en ny ekspedisjon til Kilimanjaro neste vinter.   

Kilimanjaro 2016

Afrikas tak, 5895 meter