Kilimanjaro 2014

Afrikas tak, 5895 meter 

REISERAPPORT

Dag 1.


Nå har vi kommet frem i Moshi, ca. 8 timer før planlagt ankomst. Vi skulle egentlig ha ventet på flyplassen i Dar es Salaam i 9-10 timer, men etter å ha sett hvor lite det var å gjøre der bestemte vi oss for å prøve å komme oss med et tidligere fly. Det gikk heldigvis, så nå venter dusjen og en bedre lunsj på oss før vi skal møte Pius.” (Pius er NHHS Ekspedisjon sin afrikanske ekspedisjonskoordinator)


Dag 3.

Nå er vi tilbake på hotellet etter to fantastisk dager på safari. Vi har besøkt to nasjonalparker: Tarangire og Ngorongoro. En utrolig naturopplevelse med yrende dyreliv. Vi har blant annet sett sebra, nesehorn og elefanter. Høydepunktet var nok likevel da en løvefamilie valgte å slappe av i skyggen av bilen vår. Uvirkelig å se ville dyr på så nært hold, og noen (Fanny og Guri) kjente nok at pulsen steg et par hakk.


Nå venter en liten nyttårsfeiring med god mat og drikke før vi nok tar en tidlig kveld. I morgen starter ferden opp Kilimanjaro, noe vi ser veldig fram til.


Dag 5.

Nå har vi ankommet andre camp på 3500 meter. Varierende form til tross er alle fremdeles med. Vi ser toppen fra camp og motivasjonen er dermed stigende, i tillegg til fantastisk vær. Hvert måltid er en underholdning i seg selv, og vi er strålende fornøyde. Til tross for deilig vær begynner vi å kjenne på kulden når solen går ned, og er spente på klimaet de neste drøye 2000 meterne.


Dag 7.

Nå har vi tilbragt en natt på ca 4300 moh. Vi har dårlig dekning, men vi skal prøve å oppdatere så ofte som mulig. De fleste har kjent på høyden de siste dagene. For mange blir selv småting en prøvelse. Formen er altså varierende, men stigende i og med at vi nærmer oss toppen. Natt til mandag går vi toppstøtet. I dag er imidlertid akklimatiseringsdag. Hakuna matata!


Dag 9.

I går nådde vi Kibo Hut på 4700 moh. Etter en strabasiøs dag var det godt med mat og hvile før stormen brøt løs. Vi ble vekket kl 23 med te eller kaffe og kjeks før vi tok fatt på toppstøtet ved midnatt. Syv av ni deltakere nådde toppen av Kilimanjaros Uhuru Peak (5895 moh). To måtte bryte pga langvarig sykdom/ utslitthet. Nå befinner vi oss på Horombo Hut hvor vi skal tilbringe en siste natt i telt før retur til Moshi i morgen og noen velfortjente dager på Zanzibar.

Dag 14.


Da kan Kilimanjaro 2014- ekspedisjonen melde at alle deltakere er trygt til tilbake på norsk jord, glade og fornøyde med turen. Vi har hatt noen deilige, late dager på Zanzibar med strandliv, snorkling, paraseiling og god mat, men etter over et døgn på reise var det veldig godt å komme hjem også. Vi takker for turen og ønsker alle lykke til i 2015!


DELTAKERE


Fanny Stenmarck


Guri Rasmussen


Ingrid Pedersen


Jakob Mejrup


Peter Rugtveit


Sigurd Karlsen


Siri Bakken


Viktor Scherman


Åge Bjørnsen