Kilimanjaro 2013

Afrikas tak, 5895 meter 

REISERAPPORT


Dag 1.

Gruppen er vel fremme i byen Moshi. Med litt bookingproblemer fra flyselskapets side ble de ombooket til et annet fly. Reisen var lang og slitsom, men alt har gått bra.


De har allerede fått vært på en flott safari som overfikk alle forventninger ! Der så de sebra, elefant, struts, giraf, vortesvin, antilope, aper, flodhest, gnuer og bøffel. Avslutningsvis sier de at de har det “helt topp” og hilser til alle hjemme !


Dag 2.

“Etter 2 dager med safari og mange timers biltur tilbake til Moshi var det deilig med en dusj og en god natts søvn på hotellet. Alle troppet opp til frokost idag med ekspedisjons t-skjortene nydusjet og freshe, og vi har stappet oss godt med mat, så nå er vi klare for tur


Dag 3.

Gruppen har kommet til Second Cave på 3400 meter. De våknet til nydelig utsikt idag og gikk i strålende vær. I skrivende stund regner det der, så utsiktene for nyttårsaften ser litt dårligere ut. Men dette skal uansett kompenseres med litt sjampis og stjerneskudd, så det blir nok en god start på det nye året likevel!


Alle føler seg bra, og det er en god stemning innad i gruppa. De har med seg et mannskap på hele 65 (!) personer. Dette er guider, kokker, bærere osv..


Dag 4.

Alle mann har kommet seg til Third Cave, 4000 moh, i god form. De hadde en flott nyttårsfeiring igår sammen med guidene. I morgen er det hviledag og den 3. januar skal de gå opp til Kibo Hut (4700 moh). Toppstøtet venter natten etter!


Dag 5.

Etter en lang og slitsom natt kom ALLE seg til toppen (5895 moh) av Kilimanjaro der en fantastisk soloppgang ventet ! Alle er i GOD BEHOLD, selv om det er noen som naturlig nok sliter med såre bein.


De har nå kommet seg til 3000 meter, og fortsetter nedstigningen i morgen. Etter dette venter noen fortjente og avslappende dager på Zanzibar !